Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Folksam köper kontor i Malmö av Skanska

Publicerad: 31 maj 2016, 04:57

Bild: Skanska.

Folksam förvärvar en nybyggd kontorsfastighet i Malmö av Skanska. Affären gäller byggnaden Långan 1 vid Malmö Live, som köps för 580 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FolksamSkanska

Folksam förvärvar en nybyggd kontorsfastighet i Malmö av Skanska. Affären gäller byggnaden Långan 1, som köps för 580 miljoner kronor.

Den 10 000 kvadratmeter stora fastigheten köps genom dotterföretaget Folksam Sak, och ligger i kvarteren kring nybyggda Malmö Live.

– Vi fortsätter arbetet med att öka våra fastighetstillgångar genom att förvärva en av Malmös absolut bästa kontorsbyggnader. På så vis bygger vi Folksams ekonomiska styrka. Kontorsfastigheten i det nya kvarteret Malmö Live har ett absolut toppläge och är fullt uthyrd till stora och stabila kontorsgäster med relativt långa hyresavtal. Med andra ord är detta ett förvärv helt i linje med vår strategi, säger Lars Johnsson som är chef för Folksams fastighetsverksamhet.

De största hyresgästerna är Trafikverket, Swedbank och MAQS Advokatbyrå. Kontoret är designat av den danska arkitekten Dorte Mandrup.

Folksam med dotterföretag äger idag fastigheter för omkring 20 miljarder kronor.

Läs en längre intervju med Lars Johnsson här.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

FolksamSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.