Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Fabege tecknar avtal i Arenastaden

Publicerad: 1 juni 2016, 05:29

Bild: Fabege.

Fabege har tecknat ett hyresavtal om 3 600 kvadratmeter i deras fastighet Uarda 6 i Arenastaden. Ny hyresgäst blir stöd- och omsorgsföretaget Ambea.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterArenastaden

De uthyrda lokalerna ligger högst upp i den nybyggda fastigheten, med utsikt över Råstasjön vid Friends Arena. Avtalet löper över sju år, med ett årligt hyresvärde på 10,5 miljoner kronor.

Sedan tidigare är även Siemens och H&M hyresgäster i fastigheten.

− Vi ser många fördelar för oss och våra medarbetare med vårt nya läge i Arenastaden. Främst att vi får mer utrymme, men också att vi hamnar i ett mer attraktivt och expansivt område med närhet till ett större utbud av butiker, restauranger, träning och evenemang, säger Ambeas vd Fredrik Gren.

Uarda 6 är ritad av T+E Arkitekter och har en tonvikt på naturliga material som sten och ljusa träslag.

− I och med uthyrningen till Ambea är huset nästan fultl uthyrt. Vi har bara drygt 700 kvadratmeter kvar högt upp i huset, men lyckligtvis har vi fler byggrätter som vi kan fortsätta utveckla i Arenastaden, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.