fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Fabege miljardsäljer Tre:s huvudkontor

Publicerad: 6 maj 2019, 09:08

Foto: Fabege.

Fabege säljer kontorshuset Pelaren 1 i Söderstaden, Stockholm, till KPA Pension. Prislappen för det nybyggda huset landar på 1 608 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SöderstadenFabege FastigheterKPA PensionStockholm

Fastigheten rymmer 21 500 kvadratmeter och ligger granne med Tele2 Arena och Globen i framväxande Söderstaden, ett av Stockholms stora stadsutvecklingsprojekt just nu. Byggnaden stod färdig under 2018.

– Försäljningen bevisar att transaktionsmarknaden är fortsatt stark i Stockholm. Efterfrågan på moderna kontor i bra lägen är god och vi ser ingen avmattning i antal förfrågningar från institutionella placerare, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling på Fabege.

Mobiloperatören Tre har sitt huvudkontor i huset, och disponerar cirka 70 procent av byggnaden som i övrigt är fullt uthyrd. Tillträde beräknas till 1 juli 2019.

KPA Pension ser förvärvet som ett led i att öka sina fastighetstillgångar, som efter förvärvet uppgår till 13 miljarder kronor. Totalt är marknadsvärdet på Folksamgruppens, där KPA ingår, fastigheter nu nästan 38 miljarder kronor.

– Det här är en långsiktig investering som hjälper oss att öka vårt innehav av fastighetstillgångar och trygga god avkastning på kundernas pensionspengar. Förvärvet ligger också helt i linje med vår fastighetsstrategi där kontor i bra lägen i storstäder är en hörnsten, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Försäljningen görs genom bolagsförsäljning. I enlighet med gällande redovisningsregler kommer resultatet att redovisas som en orealiserad värdeförändring om 138 miljoner kronor i andra kvartalet 2019.

Catella har varit transaktionsrådgivare.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev