fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Fabege hyr ut 1 600 kvm till tyska Miele

Publicerad: 3 juli 2023, 13:28

Fabege tecknar ett nytt avtal Solna. Denna gång med tyska tvätt- och diskmaskinstillverkaren Miele om att hyra ut 1 600 kvadratmeter i kontorsfastigheten Smeden 1 i Solna Business Park.

Ämnen i artikeln:

SvepetFabegeSolna

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Avtalet är på 8 år och inflyttning planeras till den 15 april 2024, skriver Fabege i ett pressmeddelande.

Colliers har agerat hyresgästrådgivare och Studio Stockholm är ansvarig arkitekt för lokalanpassningarna på uppdrag av Miele.

Lokalen på Svetsarvägen 17 i Solna kommer enligt Fabegeatt anpassas för att uppfylla Mieles behov av kontor, matlagnings- och utbildningsytor och showroom.

Läs mer: Fabege i jätteuthyrning i Solna Strand – 66 000 kvadratmeter

–Uthyrningen till Miele är en av flera större uthyrningar i Solna Business Park under andra kvartalet, säger John Svanström, Uthyrare på Fabege i en kommentar.

Nyligen tecknades även ett hyresavtal med Mekonomen Company om 1 050 kvm.

– Det visar att trenden håller i sig att kunderna efterfrågar moderna kontor med bra kommunikationsmöjligheter.

I våras öppnades Smedens Mathall i fastigheten och tidigare invigdes även F9.

Läs mer: Catena hyr ut 15 400 kvadratmeter till Volvo

– Flytten bidrar till att förstärka vår position på marknaden och kontorslokalerna representerar vår kärnaffär både i uttryck och design. Vi kommer kunna skapa en unik yta för våra medarbetare och partners att komma i kontakt med våra produkter och varumärke på nya spännande sätt. Dessutom kommer vi erbjuda våra medarbetare ett stort serviceutbud i ett centralt läge och tvärbanan precis utanför dörren, menar Niklas Mair, vd Miele, i pressmeddelandet.

Miele stora på vitvaror

Miele & Cie. KG, eller vanligen bara Miele, är en tysk tillverkare av vitvaror med säte i Gütersloh. Företagets viktigaste produkter är tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner och dammsugare. Företaget grundades i Herzebrock 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann, och ägs fortfarande av de båda grundarnas familjer.

Källa: Wikimedia

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev