Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Erik Selins bolag går in nya Easy Depot

Publicerad: 5 april 2022, 12:56

Bakom Easy Depot står Klarabo-medgrundarna Mats Johansson, Lennart Sten och Anders Pettersson tillsammans med Sofia Wäborg (bilden) som är bolagets vd.

En månad efter verksamhetens start tar nya fastighetsbolaget Easy Depot in 80 miljoner kronor i en övertecknad nyemission, där det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa investerar 24,7 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

DoxaErik SelinKlaraBoSvepet

Easy Depot riktar sig mot småföretagare och erbjuder lagringslösningar med, eller utan, kontor – kombinerat med korta kontraktstider. Fastighetsnytt skrev i mitten av mars om det nya bolagets planer. 

Easy Depot planerade då att göra en nyemission om 50 miljoner kronor, men säger nu att intresset har varit stort och man stänger en övertecknad nyemission om 80 miljoner kronor.

Bland investerarna syns det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa, som bland annat har Victoria Park-grundaren Greg Dingizian och fastighetsprofilen Erik Selin med på ägarlistan. 

Läs mer: Klarabo-grundare startar nytt fastighetsbolag – siktar på 150 anläggningar 

Bolaget investerar 24,7 miljoner kronor i Easy Depot och äger därmed cirka 16 procent av bolaget.

– Trots allt som sker i omvärlden har det varit väldigt många som hört av sig och visat intresse för att investera i Easy Depot. Det slutade med att vi tog in en handfull investerare och fick tacka nej till några. Med starka ägare i ryggen kommer Easy Depot vara en stabil och långsiktig aktör i landets kommuner, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Victor Persson, vd på Doxa, i en kommentar:

– Vi ser Easy Depot som en intressant aktör på marknaden där man valt en spännande nisch inom fastighetsbranschen. Det tillsammans med grundarnas erfarenhet fick oss att investera. 

Medgrundarna till Easy Depot: Sofia Wäborg, Mats Johansson, Lennart Steen och Anders Pettersson - har investerat 35 miljoner kronor i emissionen och är fortsatt största ägare i bolaget med cirka 70 procent tillsammans. 

Läs mer: Vasakronan-chefen om marknaden efter pandemin: ”Människor är tillbaka” 

Efter nyemissionen har Easy Depot ett bolagsvärde på drygt 150 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till bland annat markförvärv för att realisera målsättningen om att etablera 100-150 Easy Depot business parks inom sju till tio år.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

DoxaErik SelinKlaraBoSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.