Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Efter pandemin: Castellum lanserar nytt kontorskoncept

Publicerad: 15 april 2021, 12:44

Foto: Castellum

Som svar på en kontorsmarknad i förändring i pandemins spår lanserar Castellum ett nytt koncept som går ut på att snabbt kunna leverera ett nyckelfärdigt kontor.


Ämnen i artikeln:

CastellumCoronaviruset

I paketet ingår det mesta som behövs på ett traditionellt kontor, och det är enligt ett pressmeddelande att flytta in ”så kommer fruktkorgen på måndag”. Alla möbler som ingår ska vara återvunna. 

Läs även: Ulrika Lindmark: Starkt intresse för kontorsfastigheter trots ökad osäkerhet

– Pandemin har höjt kraven på vad kontoret ska tillföra i en organisation, liksom möjligheten att snabbt kunna anpassa sina lokalbehov, säger Malin Engelbrecht, projektchef för strategiska initiativ i pressmeddelandet. 

Hittills finns två kontor, ett i Stockholm och ett i Helsingborg, enligt modellen. Under året ska fler kontor lanseras runtom i landet. 

En annan nyhet i samma anda är att fastighetsbolaget dubblerar sin yta hos coworkingbolaget och smarbetspartnern United Spaces under året. 

– Vi tror att efterfrågan på kreativa mötesplatser, flexibilitet och service kommer att öka när vi ska mixa det gamla sättet att jobba med det nya mer digitala. Det ska finnas mervärden med att ta sig till kontoret för att jobba och det måste vara mer än ett höj- och sänkbart skrivbord, säger Malin Engelbrecht.

Läs även: Kontoret kommer att överleva.. men aldrig bli sig likt

Sedan tidigare har bolaget gått ut med att deras egna medarbetare kommer att jobba enligt modellen ”Jobba var du vill, när du vill” framöver.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumCoronaviruset

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.