Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Efter förlikningen: Omtalade Emigranten i Karlshamn utvecklas för 240 miljoner – de får uppdraget

Publicerad: 30 augusti 2022, 09:29

Karlshamnsfastigheter utvecklar vidare på Östra Piren. Denna gång handlar det om kontorsbyggnaden i Etapp 5, Emigranten.

Karlshamnsfastigheter satsar på kontor på Östra Piren i Karlshamn. Peab har fått bygguppdraget av kommunen och kontraktssumman uppgår till 239 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

PeabSvepet

Byggnaden kommer att innehålla kontor, restaurang med storkök, biograf och en mindre konserthall, uppger Peab i ett pressmeddelande. 

Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter och kommer att fördelas på sex våningsplan. 

SVT rapporterade i maj i år att bygget på Östra Piren har skenat i kostnader. Totalnotan har sedan tidigare ökat från 300 miljoner till 585 miljoner. Sedan tidigare har Karlshamnfastigheter brutit med bolaget Dynacon gällande slutbyggnationen av Emigranten, samarbetet avslutades genom förlikning. En ny upphandling har sedan dess gjorts.  

– Vi på Karlshamnsfastigheter ser fram emot att färdigställa detta komplexa projekt tillsammans med Peab. Karlshamnsfastigheter är ett litet bolag med få anställda och att då få arbeta i strategisk partnering med Peab och kunna dra nytta av deras breda kompetens och erfarenhet är mycket positivt för projektet och dess genomförande, kommenterar Magnus Persson, vd på Karlshamnsfastigheter.

Entreprenaden är påbörjad och inflyttning beräknas till december 2023.

– Vi är stolta över förtroendet att få ta oss an detta byggprojekt. Den nya byggnaden med kontor, restaurang och konserthall blir ett viktigt bidrag till Karlshamns utveckling, kommenterar Olle Olsson, regionchef på Peab.

På Östra Piren huserar sedan tidigare ett 40-tal företag och cirka 230 anställda. Dessutom huserar Blekinge Tekniska Högskola och NetPort Science Park på platsen. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

PeabSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.