Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Det lokala postkontorets renässans

Publicerad: 12 juli 2016, 11:29

Gustaf Hermelin är vd på Catena.

Foto: Catena.

Framtidens godsflöden kommer att utsätta samhället för helt nya utmaningar enligt Gustaf Hermelin, vd för logistiskfastighetsbolaget Catena.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterGustaf Hermelin

Framtidens godsflöden kommer att utsätta samhället för helt nya utmaningar enligt Gustaf Hermelin, vd för logistiskfastighetsbolaget Catena. I sitt anförande på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad frågar han sig hur man ska bygga nya stadsdelar så att de klarar att hantera transporten av tusentals matkassar dagligen, eller andra varor som ska transporteras till folks hem.

– Samtidigt som man vill bygga gröna städer, med mindre utsläpp, kommer godsflödena att öka markant, säger han.

Lösningen ligger, enligt Gustaf Hermelin, i något besläktat till de gamla postkontoren som han beskriver som en fantastisk uppfinning.

– Vi kommer att se en framtid med lättillgängliga och lokala hubbar där folk kan hämta sina varor och gods, kanske till och med under mark, säger han.

Hermelin konstater att det kommer att hända mycket inom fastigheter och miljö. Det finns enorma utmaningar och branschen måste börja tänka om.

Han är visionär i sin presentation och ser en framtid där utvecklingen går mot citynära terminaler där gods lastas om från fjärrtransport till transportdon för transport inom städerna, till slutkunden, det som i logistikbranschen kallas för last mile.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.