Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

De skapar The Rotterdam District i Värtan - och flyttar in

Publicerad: 26 februari 2020, 07:32

Bild 1/3  Det är Kungsledens fastighet Rotterdam 1 som ligger på Hangövägen 18-20 som genomgår en upprustning.

Foto: Kungsleden

Kungsleden håller på att göra om sin fastighet Rotterdam 1 i Värtahamnen till en modern kontorsbastion som får namnet The Rotterdam District - och har nu bestämt sig för att flytta dit sitt huvudkontor.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterVärtahamnenBiljana Pehrsson

- Vi är föregångare inom kontor och vill skapa ett nytt innovativt showroom som kan inspirera kunder, investerare, medarbetare och besökare. Genom flytten ser vi till att tillsammans med våra hyresgäster utveckla Värtahamnen till ett kreativt nav och attraktivt affärsdistrikt”, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Läs även: Kungsleden slår till igen – köper kontor på Kungsholmen

Det nya huvudkontoret blir 1 400 kvadratmeter stort och ska rymma lounger, pocket parks, särskilda utrymmen för koncentrationskrävande arbete, yogasal och ett ljusterapirum.

Uthyrt till 75 procent

Fastigheten består av totalt 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta samt en restaurang och möjlighet till kafé eller servicebutik. 

Den egna flytten till huset innebär att projektet nu nått en uthyrningsgrad på cirka 75 procent meddelar Kungsleden. Easypark har redan sitt Sverigekontor i fastigheten.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.