lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

De får arkitektuppdraget i Åke Sundvalls Bromma-projekt

Publicerad: 19 april 2023, 13:10

Fastigheten heter Vallonsmidet 7 och ligger nära Åke Sundvalls kontor på Karlsbodavägen 9 i Bromma.

Foto: BAU

Arkitektbyrån BAU får i uppdrag att samarbeta med Åke Sundvall för att ta fram det stora kontor som utvecklaren planerar i Ulvsunda Industriområde i Bromma.

Ämnen i artikeln:

SvepetÅke Sundvall ByggCastellumStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastighetsnytt kunde redan den 11 april berätta att Åke Sundvall får en markanvisning för ett nytt kontor om 15 000 kvadratmeter i Ulvsunda Industriområde i Bromma. Detta motsvarar cirka 1 000 arbetsplatser.

Föreslaget pris är, enligt Stockholms stad, cirka 9 000 kronor per kvadratmeter för kontor.

Bygget kommer ske både på Stadens mark, men även på andra fastighetsägares – bland annat Castellums. Enligt Åke Sundvall kan en total BTA om 50 000 till 70 000 kvadratmeter skapas på fastigheterna.

Karlsbodavägen 9 där Åke Sundvalls kontor huserar. På andra sidan Ulvsundavägen, vid Fasadglas front, ligger Bromma Blocks.

Foto: Google maps

Bygget blir en del av stadsutvecklingen i kvarteret Vallonsmidet.

Nu står det klart att arkitektuppdraget går till arkitektbyrån BAU.

Peter Walker, arkitekt och partner BAU, kommenterar:

– I det tidigare industriområdet, mot Ulvsundaleden och Karlsbodavägen, ligger Vallonsmidet 7–10. Platsen blir entré till en karaktärsfull stadsutveckling med arbetsplatser, bostäder och lokaler, och en länk till övriga delar av Brommastaden mellan flygplatsen och Bällstaviken som planeras för fullt.

Exploateringskontoret bedömer att arbetet med detaljplanen, som behöver förändras, kommer att pågå i cirka 30 månader. Byggstart är planerad till 2026, med första inflytt 2028.

– Vi på BAU är mycket glada över att få vara en del av projektet och ser fram emot samarbetet med Åke Sundvall, Stockholms Stad och övriga fastighetsägare för att skapa en varierad och trivsam stadsdel, fortsätter Peter Walker.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev