onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Coworking hett i Rissne – ytorna dubbleras

Publicerad: 10 maj 2021, 14:18

Ursvik Entré och Michaela Bäucke Kollem, vd på Stayaround. Foto: Mostphotos och Stayaround

Ursviks Entré, även kallat Bankhus 90, i Rissne, Sundbyberg, nästan dubblerar sina coworkingytor mitt i pandemin. ”Efterfrågan har varit betydligt högre än vad vi kunde föreställa oss”, säger Michaela Bäucke Kollem, vd på Stayaround.

Ämnen i artikeln:

UrsvikCoworkingCoronaviruset

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Efterfrågan på coworking i Ursvik Entré har varit hög under pandemin. Nu dubbleras ytrona till cirka 2 500 kvadratmeter och etablering sker omgående.  

– Efterfrågan i Ursvik har varit betydligt högre än vad vi kunde föreställa oss. Vi ser fram emot att välkomna ännu fler företag till en naturlig och inspirerande mötesplats, säger Michaela Bäucke Kollem, vd på Stayaround.

Läs även: Klart: Sida väljer Rissne framför Botkyrka

Ursvik Entré beskrivs som ett center för både internationell och lokal samverkan, och precis som Fastighetsnytt har rapporterat om tidigare så flyttar även Sida in i huset nästa år. 

– Med Ursviks och Rissnes kraftiga tillväxt av främst bostäder, men även företag, ser vi ett fortsatt ökat behov över tid, säger Bäucke Kollem.

Läs även: Staden i stor kontorssatsning trots skakig marknad  

Även Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting, ser framemot ett utökat samarbete med Stayaround. 

– Det roligt att Ursvik Entré i samarbete med Stayaround kan tillgodose behov för fler entreprenörer, startups och mindre företag.

Stayaround driver i dag fyra coworking-anläggningar i Stockholm och erbjuder små till medelstora företag flexibla kontorslösningar.

Mer om Ursvik Entré

• Ursvik Entré invigdes 1992 för SEB och består av cirka 60 000 kvadratmeter. 

• I närliggande stadsdelar bor i dag cirka 40 000 personer. 

• I den växande stadsdelen Stora Ursvik planeras fler än 5 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser, samt kraftigt utbyggd infrastruktur med bland annat tvärbanan som komplement till tunnelbana i Rissne och bussar. 

• I huset finns Kalaset-konferens och event, matcaféet Chotto och Sats. 

• Befintliga hyresgäster är SL, Ambulanssjukvården i Storstockholm och SEB. Även Sida, Visma Esscom och Ursviks Vårdcentral kommer att etablera sina verksamheter i Ursvik Entré.

• Efter att Stayaround har utökat sina ytor kvarstår lediga ytor om cirka 16 000 kvadratmeter i huset. 

 

Källa: Ursvik Entré

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev