Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Convendum stänger sitt konferenscenter i Stockholm

Publicerad: 10 september 2020, 13:32

Convendums konferenscenter på Regeringsgatan 30.

Foto: Teresa Ahola

I december stänger Convendums konferenslokaler på Regeringsgatan 30. Lokalerna har hyrts temporärt av Vasakronan och nästa år flyttar Swedbank in i lokalerna.


Ämnen i artikeln:

ConvendumCoworkingVasakronan Fastigheter

Convendum flyttade in på adressen för ett par år sedan när konferenser peakade och såg ut att ha en lovande framtid. Men i dag ser läget helt annorlunda ut – hotell och konferenser har nämligen drabbats hårt av coronan. 

– Vi visste dock redan från början att hyresavtalet är tidsbegränsat, säger Nina Huss, food and beverage manager på Convendum, till Fastighetsnytt. 

Läs även: Hufvudstaden näst på tur med coworking  

Avtalet skiljer sig från det normala då bolaget vanligtvis tecknar långa hyresavtal på fem till tolv år. 

Nina Huss, food and beverage manager på Convendum.

Foto: Teresa Ahola

Läs även: Scandic utmanar coworking-aktörerna 

Convendums lokaler på Regeringsgatan 30 har främst använts som en konferensanläggning, men bolaget har även stora konferensrum på de flesta av sina tolv premiumkontor med aktivitetsbaserade coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. 

– Det känns mer rätt i tiden att ha allt under ett och samma tak. Men det är givetvis synd att lämna de fina lokalerna på Regeringsgatan också, som är ljusa och har en fin uteterrass som vetter mot NK. 

Hon fortsätter: 

– Men vi har som sagt varit inställda på det sedan början och i och med våra fyra öppningar under 2020 känner vi att vi kan tillgodose de behov som finns. 

Kommer ni att stänga fler anläggningar framöver?

– Nej. Vi har hög beläggningsgrad och planerar att öppna upp fler kontor de kommande åren.  

Bolaget har sedan augusti två nyöppnade all inclusive-anläggningar i Stockholm, en på Biblioteksgatan 29 och en på Nybrogatan 17. Tidigare i år öppnades även Fleminggatan 18 och Gävlegatan 16.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.