Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Castellum säljer kontor i Östersund

Publicerad: 18 november 2016, 06:55

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Castellum säljer fyra kontorsfastigheter i centrala Östersund till Intea för 256 miljoner kronor – ett led i att avyttra fastigheter för fyra miljarder efter köpet av Norrporten.


Ämnen i artikeln:

Intea FastigheterÖstersundCastellumHenrik Saxborn

Castellum säljer fyra kontorsfastigheter i centrala Östersund till Intea för 256 miljoner kronor – ett led i att avyttra fastigheter för fyra miljarder efter köpet av Norrporten. Samtidigt påbörjas nybyggnationer för bolaget i Göteborg och Uppsala.

Försäljningen i Östersund omfattar 18 700 kvadratmeter, cirka en tredjedel av Castellums innehav på orten. De största hyresgästerna är Skatteverket, Länsstyrelsen och Sveriges Domstolar. Frånträde sker den 1 december.

– Försäljningarna är i överensstämmelse med vad vi aviserade i samband med köpet av Norrporten tidigare i år – det vill säga att försäljningar motsvarande ett nettovärde av minst 4 miljarder kronor kommer att genomföras, säger Henrik Saxborn, koncernchef på Castellum.

Nybyggnation i Göteborg och Uppsala
I Mölndal söder om Göteborg bygger bolaget 19 000 kvadratmeter. Investeringen uppgår till 180 miljoner kronor. Byggnaden, som ska stå klar vid årsskiftet 2017/2018, har hyrts ut till IT-distributören Exertis CapTech. Hyresvärdet uppgår till 14,4 miljoner kronor per år.

I Uppsala uppför Castellum en handelsfastighet om cirka 5 150 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 70 miljoner kronor. Färdigställandet beräknas till hösten 2017. Fastigheten ligger i handelsområdet Boländerna. 76 procent av fastigheten är uthyrd.

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om cirka 4 miljarder kr, vilka kommer att utnyttjas till investeringarna.

Pangea var Castellums rådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.