tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Castellum öppnar coworking i World Trade Center

Publicerad: 18 november 2021, 14:53

Business Center i World Trade Center. Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum Växjö Foto: Castellum

För att möta efterfrågan av flexibilitet efter pandemin utvecklar Castellum Business Center i World Trade Center i Växjö till en fullskalig coworkingarena. Enligt Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum i Växjö, har det inte varit svårt att hyra ut ytorna under pandemin.

Ämnen i artikeln:

CastellumCoworkingVäxjö

EHP


Coworkingarenan i Business Center är cirka 1 000 kvadrat fördelat över två våningsplan. Medlemmarna får tillgång till flexibla arbetsplatser på ett nyckelfärdigt, möblerat kontor. Jenny Rungegård, berättar för Fastighetsnytt på hur man ser man på kontorsmarknaden just nu. 

– Växjö har ett högt tryck just nu. Vi har historiskt låga vakanser och det är också en stor skillnad på hur man agerar efter corona. Växjö är en mindre stad i relation till exempelvis Stockholm, där har man helt andra incitament skulle jag säga att faktiskt se över sitt kontor och sina ytor, dels kanske man har en timme att pendla till arbetet och dels är det andra kostnader för kontoret, säger hon. 

Läs även: Castellum rankas högt inom hållbarhet: ”Det krävs att hela tiden vara en expert” 

I Växjö känner man väldigt lite påverkan, betydligt mindre än vad man trodde, efter corona, berättar Jenny Rungegård. Hon säger också att det inte alls har varit svårt att hyra ut ytorna. De ytor som har varit svårare att hyra ut är de som inte är lika moderna och inte möter dagens standarder eller förväntningar. 

Pandemin har bidragit till intresset för coworking, även om det började komma redan innan, menar Jenny Rungegård. 

– I samband med pandemin har coworking verkligen fått ett uppsving, därför att det är flexibilitet och det personliga mötet som efterfrågas mest just nu. 

Det är inte heller omöjligt att Castellum öppnar fler coworkingplatser i Växjö i framtiden. Just nu satsar företaget fullt på World Trade Center och att kunna etablera en plattform där. Den nya coworkningarenan ligger centralt nära resecentrum. 

Läs även: Ny app för hybridarbete – inklusive coworking 

Tidigare var Business Center ungefär 500 kvadratmeter, och var mer som en hybridform av ett klassiskt kontorshotell och coworkning. Det som nu har gjorts är att man har valt att del upp ytorna i två olika zoner, en zon för enskilt arbete och lugn, och en dynamisk zon, för utbyte och samarbete mellan kollegor, där nätverkande och idé ska stå i fokus. 

– Allt finns för en effektiv dag, oavsett om du vill sitta eller stå vid ett skrivbord i en lugnare zon eller om du vill vara i en lite livligare yta. Vi har även adderat en ergo-station, det vill säga olika redskap för arbetsplatsen som man kan låna med sig och ett vilorum, då vi värdesätter hälsa och välmående. 

Läs även: Nu öppnar Nordens första microliving – i Hammarby sjöstad 

Castellum har även utökat möjligheterna till återvinning och har skapat en ny återvinningsstation. Dessutom är 90 procent av interiören av återbruk. 

När ska det öppna?
– Vi har faktiskt smugit i gång det redan. Precis nu har de sista detaljerna satt sig och vi har redan plockat in medlemmar, så det är i gång!

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev