Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Castellum: ”Jobba var du vill, när du vill”

Publicerad: 15 September 2020, 08:39

Hemmakontoren ökar i coronans spår.

Foto: Maren Winter/Mostphotos

Castellum inför permanent flexibilitet för alla sina anställda. ”Flexibilitet är inget flyktigt modeord, utan nyckeln till framtidens arbetsplats”, säger bolagets vd Henrik Saxborn i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

CastellumCoronaviruset

Bolagets nya vision ”Jobba var du vill, när du vill” ger medarbetarna frihet att arbeta på det sätt som de själva föredrar. 

– Flexibilitet är inget flyktigt modeord. Det är själva nyckeln till framtidens arbetsplats där kloka arbetsgivare försöker underlätta sina medarbetares vardag, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Marginell vakansökning på kontor i Skåne 

I våras genomförde Castellum en stor undersökning om ”Framtidens arbetsplats”, där 84 procent av personalen uppgav att hjälp med livspusslet är viktigt för att arbetsplatsen ska fortsätta vara attraktiv. 

– Hela arbetslivet står inför en enorm omdaning som vi tror oss möta bäst genom att praktisera förändring på oss själva, säger bolagets HR-chef Helena Dino i pressmeddelandet. 

Flexibilitet är inget flyktigt modeord. Det är själva nyckeln till framtidens arbetsplats.

Förr ansågs det främst vara chefernas privilegium att arbeta hemifrån medan anställda förväntades vara på kontoret mellan nio och fem. Men nu blåser det nya vindar. 

– När pandemin bröt ut införde vi distansarbete som standard för de flesta medarbetare och nu öppnar vi upp för en fortsatt övergång till ett mer flexibelt arbetsliv, säger Dino. 

Läs även: Hufvudstaden näst på tur med coworking 

Bolaget erbjuder skräddarsydda lösningar även för anställda med yrkesroller som kräver fysisk närvaro eller fasta tider. 

– Som alltid sätter vi resultaten i främsta rummet och uppmuntrar till nytänkande kring hur jobbet kan utföras om tid och rum inte behöver vara en begränsning.

Undersökningen om framtidens arbetsplats visar också att arbetskamrater rankas högt. 

– De flesta av oss vill ha en mix av fysiska möten och enskilt arbete på distans. Friheten att kunna varva arbetssätten är den stora behållningen här. 

Och innovationsviljan sträcker sig utanför det egna husets väggar.

– Vi hoppas även kunna inspirera våra kunder att utveckla nya framgångsrika arbetssätt, tjänster och lösningar som minskar stress och motverkar fysisk och psykisk ohälsa, säger Helena Dino till pressen.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumCoronaviruset

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.