Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Castellum får ytterligare domstolsuppdrag

Publicerad: 29 juni 2020, 08:27

Visionsbild av Domstolsverkets blivande nybyggnad i Jönköping, med Castellum som fastighetsägare.

Illustration: Fojab

Castellum får ett andra uppdrag av Domstolsverket, den här gången i Jönköping. Investeringen uppgår till 325 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FojabCastellumJönköping

Det var i september 2018 som Castellum fick i uppdrag att bygga hela 25 000 kvadratmeter åt Domstolsverket i Nyhamnen i Malmö - en investering på 1,2 miljarder.

Läs mer: Castellum investerar 1,2 miljarder i Malmö    

Det nya uppdraget är inte lika omfattande, men efter att regeringen givit Domstolsverket klartecken att teckna hyresavtal med fastighetsbolaget har man grönt ljus att bygga nya lokaler åt verket. 

Det känns som ett hedersuppdrag

Den bedömda investeringen beräknas den här gången till 325 miljoner kronor. 

– Det känns som ett hedersuppdrag att återigen få arbeta med den svenska rättvisan som uppdragsgivare, säger Castellums vd Henrik Saxborn. 

Det nya uppdraget i Jönköping omfattar cirka 9 200 kvadratmeter och ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping med tio förhandlingssalar och cirka 180 arbetsplatser. Byggnaden är ritad av Fojab och uppförs på Slottskajen vid Munksjön i centrala Jönköping.

 

 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FojabCastellumJönköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.