Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Castellum bygger nytt kontor i Hyllie

Publicerad: 27 april 2017, 05:55

Castellum köper mark av Malmö stad för att bygga ett nytt kontorshus med 550 arbetsplatser i vid stationen i Hyllie. Totalt omfattar köpet drygt 11 000 kvadratmeter BTA.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i Sydsverige

Castellum köper mark av Malmö stad för att bygga ett nytt kontorshus med 550 arbetsplatser i vid stationen i Hyllie. Totalt omfattar köpet drygt 11 000 kvadratmeter BTA. Köpeskillingen uppgår till lite drygt 45 miljoner kronor.

Den nyligen antagna detaljplanen 5467 söder om Stationstorget innefattar fem kvarter för bostadshus med cirka 350 lägenheter och kontorsbyggnader för cirka 1 200 arbetsplatser, ett parkeringshus och en mindre park. Inom ramen av området säljer nu Malmö stad delar av fastigheterna Hyllie 4:2, Hyllie 7:3 och Hyllie 7:5 till Castellum, som sedan hösten 2016 haft ett markanvisningsavtal för ytan.

– Intresset för kontorsbyggnation är stort och behoven av fler kontorsytor påtagliga. Castellum har utvecklat sitt kontorsprojekt i stabil och snabb takt med höga hållbarhetsambitioner. Med markförsäljningen känns det därför positivt att kunna möta dessa behov och möjliggöra fler arbetsplatser, säger Håkan Thulin, exploateringschef på fastighetskontoret i Malmö stad.

Kontorsbyggnaden kallas “Eminent” och kommer att få kontorshuset Klipporna som närmsta granne.

Castellum tillträder marken den 1 juli 2017 och planerar i samma skede byggstarten. Eminent beräknas står klart i början av 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.