Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Bygger Arbetsförmedlingens nya huvudkontor

Publicerad: 12 september 2016, 07:34

Grow. Bild: Tham & Videgård.

Humlegården påbörjar nu bygget av Grow – två kontorsfastigheter på 25 000 kvadratmeter i Solna Strand. Största hyresgäst blir Arbetsförmedlingen, som därmed flyttar huvudkontoret till Solna.


Ämnen i artikeln:

ArbetsförmedlingenHumlegårdenSolna

Humlegården påbörjar nu bygget av Grow – två kontorsfastigheter på 25 000 kvadratmeter i Solna Strand. Största hyresgäst blir Arbetsförmedlingen, som därmed flyttar huvudkontoret till Solna.

Den nya byggnaden, ritat av Tham & Videgård Arkitekter, blir Humlegårdens näst största projekt någonsin, efter uppförandet av Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.

Arbetsförmedlingen kommer att lämna sitt huvudkontor i Stockholm City, och bli det nya byggets största hyresgäst. Myndigheten, som även idag hyr sina lokaler hos Humlegården i city, kommer att hyra 18 000 kvadratmeter i det nya huset.

– Med Grow skapar vi något som kommer att bidra stort till området både genom den service som tillförs men också tack vare det arkitektoniska uttrycket ocByggh den utveckling av gångstråk och grönområden som också planeras, säger Maria Lidström, Chef investering och utveckling på Humlegården.

Byggstart sker under hösten 2016 och inflyttning under 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.