Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Bygger 3:s huvudkontor i Söderstaden

Publicerad: 8 juni 2016, 04:41

Globen-området. Bild: Stockholms stad.

Fabege kommer att bygga en kontorsfastighet om 21 000 kvadratmeter i den framväxande Söderstaden i Stockholm. Telekombolaget 3 kommer att hyra knappt 70 procent som sitt huvudkontor. Totalt investerar Fabege 800 miljoner kronor i projektet.


Ämnen i artikeln:

SöderstadenFabege FastigheterStockholm

Fabege kommer att bygga en kontorsfastighet om 21 000 kvadratmeter i den framväxande Söderstaden i Stockholm. Telekombolaget 3 kommer att hyra knappt 70 procent som sitt huvudkontor. Totalt investerar Fabege 800 miljoner kronor i projektet.

Fastigheten kommer alltså att byggas i den så kallade Söderstaden vars övergripande plan är under samråd. Söderstaden ligger vid Globen och Tele 2 Arena, strax söder om centrala Stockholm. I det gamla slakthusområdet ska bland annat upp till 4 000 nya bostäder byggas. I hela Söderstaden, där även Globen-området, Södra Skanstull och Gullmarsplan ingår, planeras för 150 000 kvadratmeter nya kontor.

Fabege ser projektet som ett landmärke för Söderstaden. Enligt dem är projektet redan startklart, och man beräknar att inflyttning kommer att ske redan 2018.

– 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Det nya kontoret ritas av Strategisk Arkitektur. Det kommer att omfatta cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3 alltså hyr knappt 70 procent. Den totala investeringen exklusive ingående värde uppgår till drygt 800 miljoner kronor.

– Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden. Här får våra medarbetare allt de behöver för att trivas – idrott, kultur, nöjen, shopping, restauranger och ett brett utbud av service i en urban och dynamisk miljö. Vi som företag hamnar dessutom i ett sammanhang där det händer oerhört mycket, vilket är väldigt mycket 3, säger Peder Ramel, vd på Hi3G Access.

Enligt Fabeges kommunikationschef vill man ännu inte släppa några bilder på hur kontoret kommer att se ut, utan kommer att göra det när man kommit längre i sin process.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.