Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Bonnier Fastigheter byggstartar premiärprojekt i Uppsala

Publicerad: 23 november 2020, 13:56

Bonnier Fastigheter fortsätter nu utvecklingen av kvarteret Munin i södra delen av city genom att bygga Munin NXT med 3 600 kvadratmeter kontor i ett av Uppsalas bästa kontorslägen. Foto: Bonnier Fastigheter

På måndagen byggstartade Bonnier Fastigheters första nybyggnadsprojekt i Uppsala, kontorshuset Munin NXT.

Ämnen i artikeln:

Bonnier FastigheterUppsala

Det symboliska spadtag som togs på måndagen innebör att Bonnier Fastigheter nu är i gång med sitt första nybyggnadsprojekt i Uppsala. Projektet omfattar 3 600 kvadratmeter kontor i södra delen av city och väntas bli inflyttningsklart till sommaren 2022. 

Munin NXT ligger i kvarteret Munin i ett av Uppsalas bästa kontorslägen och byggnaden utvecklas energieffektivt med material som minskar både det direkta och indirekta miljöavtrycket. Hela byggnaden är designad för en hållbar livsstil och kommer att certifieras enligt BREEAM nivå Excellent, skriver Bonnier Fastigheter i ett pressmeddelande.

Läs även: Bonnier Fastigheter köper kontorskvarter i Uppsala

Samtidigt får det befintliga Muninhuset, som förvärvades 2018, ett lyft med inbjudande gemensamma miljöer både inomhus och utomhus, en bemannad gemensam reception och inspirerande mötesplatser. 

Lokalerna i Munin NXT kommer att vara utrustade med bästa tänkbara service och teknik och ha storlekar från 290 kvadratmeter och uppåt. Foto: Bonnier Fastigheter

– I Munin NXT kommer vi erbjuda kontorsmarknaden i – Uppsala moderna kontor med de bästa tänkbara lösningarna. Ambitionen är att minimera vårt klimatavtryck i projektet samtidigt som vi skapar förutsättningar för våra hyresgäster att anpassa sina ytor i huset beroende på hur deras egen verksamhet förändras, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter i en kommentar. 

Läs även: Bonnier Fastigheter tar in ny chef – ska leda satsning på hyresrätter

Projektet beräknas vara klart för första inflyttning till sommaren 2022. 

– Vi har stor brist på kontorsplatser i centrala Uppsala. När kontoren tas i bruk igen efter hemmajobbandet så behöver vi stå rustade. Fler arbetsplatser i bra lägen skapar fler jobb i Uppsala”, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande Uppsala kommun i en kommentar.

Hyresgästerna i Munin NXT kommer att ges stor möjlighet att påverka både utformning och design, skriver Bonnier Fastigheter i ett pressmeddelande. Foto: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter i Uppsala

Bonnier Fastigheter etablerade sig i Uppsala 2018 genom förvärvet av de välkända  

kontorsfastigheterna Stationsgallerian och Muninhuset. Under 2020 kompletterades  

fastighetsbeståndet med kvarteret Cykelfabriken. Total uthyrbara yta i Uppsala uppgår för närvarande till cirka 60 000 kvadratmeter. 

Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985 för att förvalta och utveckla Bonnierkoncernens fastighetsinnehav. Bolaget ska på utvalda delmarknader med lokal närvaro och ett långsiktigt engagemang förvärva, utveckla, förädla och förvalta fastigheter. 

 

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev