Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Bolag börjar samarbeta – startar coworking i Stockholm

Publicerad: 13 januari 2021, 15:46

Nya Notta Group-koncernens vd Patrik Åström.

Foto: Notta Group

Två bolag går ihop och startar flera coworking-enheter runtom i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

CoworkingStockholmAlma Property Partners

Det handlar om Helio och Alma, som förblir två separata varumärken men ingår i den nya Notta Group-koncernen. Ett bolag som redan driver åtta coworking-anläggningar i Stockholm och ska öppna fler de kommande två åren. 

Läs även: Hufvudstaden näst på tur med coworking 

Satsningen motiveras bland annat med att efterfrågan på flexibla kontor på mindre än 100 kvadratmeter har ökat med 30 procent sedan pandemin bröt ut i mars, enligt siffror från Objektvision. 

– Jag tror att kontorets roll kommer att förändras. Enskilt arbete kommer att ske hemma och kollaborativt arbete på ett väldesignat, servat och människovänligt kontor, säger koncernens vd Patrik Åström, i en kommentar. 

Läs även: Ännu ett nytillskott på coworking-himlen 

Han nämner att det ändrade beteendet väntas ge bolag kontorsrelaterade kostnadsbesparingar på 30 procent enligt McKinsey.

– Helio och Alma är en spännande match. Vi jobbar med olika segment men förenas i övertygelsen om att morgondagens kontor kommer vara något annat än i dag, avslutar Åström.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.