Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

BMW-huset rivs – ska göras om till kontor

Publicerad: 12 oktober 2020, 14:25

2016 köpte Skanska fastigheten Tygeln 1 i Solna av Bavaria för 300 miljoner kronor. Nu har återförsäljaren flyttat till grannfastigheten Solna United.


Ämnen i artikeln:

SkanskaFabegeSolna

Bavarias inflytt i de nya lokalerna på cirka 4 500 kvadratmeter i Solna United skulle ha ägt rum under andra halvåret 2019, men har skett först nu.

Läs även: Ingen kris i Solna 

Bavaria storsatsar på tre nya anläggningar, i stället för en. Förutom det nya företagscentret med showroom i Solna United så öppnade bolaget även en ny fullserviceanläggning i Kista förra veckan. Den 2 november slår man även upp dörrarna till en ny flaggskeppsbutik för bilmärket Mini i Danderyd.

– Bavaria ska kännetecknas av nytänkande. Med de här satsningarna får fler i Stockholm chans att upptäcka vårt varumärke i toppmoderna lokaler och med ny VR-teknik, säger Johan Frisk, vd för Bavaria i Sverige, i en kommentar. 

Läs även: Solna får sin andra Pep Park

Skanska och Fabege planerar i sin tur att riva Bavarias gamla lokaler. Planen är att bygga tre nya kontorsbyggnader om totalt 55 000 kvadratmeter vid Tygeln 1 och 3. Det befintliga parkeringshuset vid Tygeln 3 står kvar.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaFabegeSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.