fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

BMW-huset rivs – ska göras om till kontor

Publicerad: 12 oktober 2020, 14:25

Bavarias gamla lokal på Gårdsvägen står tom i dag.

Foto: Teresa Ahola

2016 köpte Skanska fastigheten Tygeln 1 i Solna av Bavaria för 300 miljoner kronor. Nu har återförsäljaren flyttat till grannfastigheten Solna United.

Ämnen i artikeln:

SkanskaFabegeSolna

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Bavarias inflytt i de nya lokalerna på cirka 4 500 kvadratmeter i Solna United skulle ha ägt rum under andra halvåret 2019, men har skett först nu.

Läs även: Ingen kris i Solna 

Bavaria storsatsar på tre nya anläggningar, i stället för en. Förutom det nya företagscentret med showroom i Solna United så öppnade bolaget även en ny fullserviceanläggning i Kista förra veckan. Den 2 november slår man även upp dörrarna till en ny flaggskeppsbutik för bilmärket Mini i Danderyd.

– Bavaria ska kännetecknas av nytänkande. Med de här satsningarna får fler i Stockholm chans att upptäcka vårt varumärke i toppmoderna lokaler och med ny VR-teknik, säger Johan Frisk, vd för Bavaria i Sverige, i en kommentar. 

Bild 1/2  Den gamla och nya lokalen ligger sida vid sida.

Foto: Teresa Ahola

Läs även: Solna får sin andra Pep Park

Skanska och Fabege planerar i sin tur att riva Bavarias gamla lokaler. Planen är att bygga tre nya kontorsbyggnader om totalt 55 000 kvadratmeter vid Tygeln 1 och 3. Det befintliga parkeringshuset vid Tygeln 3 står kvar.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev