fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kontor

Bilder: Nu öppnar kongressklenoden igen – efter tre stängda år

Publicerad: 31 augusti 2023, 10:40

Västerås Kongress nyöppnade på torsdagen efter att ha varit stängt i tre och ett halvt år.

Foto: FOTOGRAF HENRIK MILL

Efter att ha varit stängt i tre och ett halvt år har Västerås kongresstolthet öppnat på nytt. Den här gången är det Elite Hotels som driver verksamheten i Lf Bergslagens fastighet.

Ämnen i artikeln:

SvepetElite HotelsVästerås

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var under pandemin som Aros Congress Center AB kastade in handduken efter att följdverkningarna av restriktionerna blivit för tuffa för verksamheten.

Men på torsdagen kunde den nya driftoperatören Elite Hotels åter slå upp portarna till det klassiska kongresscentret i Länsförsäkringar Bergslagens fastighet Njord 8 i hjärtat av Västerås. Det var VLT först med att berätta.

Ett års renovering är således till ända och anläggningen heter nu Västerås Kongress.

Läs också: Myndigheter på helspänn när SBB bygger polishus i Västerås

I ett pressmeddelande beskriver Elite Hotels verksamheten som "en av Sveriges modernaste anläggningar för kongresser, mässor, konferenser, möten och event". Man satsar även på ett publikt nöjesprogram med bland annat konserter, dryckesmässor och livepoddar.

Till VLT säger Elite Hotels att man investerat "flera tiotals miljoner" i ombyggnationen. Hur mycket Lf Bergslagen lagt ut på satsningen vill bolaget inte uppge.

– Kostnaderna för renoveringen och de ombyggnationer som gjorts har burits både av oss och vår operatör Elite Hotels tillsammans, där vår insats som fastighetsägare främst har handlat om de fastighetstekniska delarna. Vi har investerat i modern teknik i byggnaden, till exempel en helt ny ventilationsanläggning som tillmötesgår dagens komfortkrav, skriver Jimmie Almberg, fastighetschef på Länsförsäkringar Bergslagen i ett mejl till Fastighetsnytt.

Se ett bildspel från nya Västerås Kongress här:

Bild 1/7  

Foto: FOTOGRAF HENRIK MILL

Som Fastighetsnytt rapporterat tidigare har fastighetsägaren fler planer för fastigheten i form av en tillbyggnad på sex till sju våningar som bland annat ska rymma bostäder och kontor.

– Vi är givetvis glada över förtroendet att få bidra till Västerås besöksnäring med Västerås Kongress som ett nytt landmärke. Efterfrågan på skräddarsydda möten och lokaler för stora arrangemang är fortsatt stark, och med Västerås Kongress ser vi fram emot att tillsammans med Länsförsäkringar Bergslagen sätta Västerås på kartan som en ny eventstad och erbjuda gäster en inspirerande mötesplats med närhet till ett fantastiskt boende på Elite Stadshotellet, säger David Halldén, vd och koncernchef för Elite Hotels of Sweden, i en kommentar.

Snett mittemot kongressfastigheten ligger affärshusen Punkt (Mats 5) och Gallerian (Loke 24) som ägaren Corem utvecklar med bland annat ny vårdcentral, apotek, livsmedelsbutik och systembolag.

Västerås Kongress

Nyöppning: 31 augusti 2023

Antal möteslokaler: 23 – med en kapacitet på uppemot 1060 personer.
Lokalyta: 10 000 kvadratmeter.

Övrigt: Anläggningen har också middagslokal, restaurang och barer för privata tillställningar och företagsbokningar.

Var: Ligger i Länsförsäkringar Bergslagens fastighet Njord 8 på Munkgatan i centrala Västerås. I anslutning till kongressalarna finns även Västerås konserthus, ritat av Archus och invigt 2002. Archus har även varit delaktiga i utformningen av de nya eventlokalerna.

Källa: Elite Hotels

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev