Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

Bildar bolag för Global Business Gate

Publicerad: 29 juni 2017, 09:45

Bild: Elof Hansson Fastigheter.

Elof Hansson och Alecta bildar ett gemensamt bolag för kontorsprojektet Global Business Gate på Masthuggskajen i Göteborg, och kommer att äga hälften var av det 40 000 kvadratmeter stora projektet.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeAlectaElof Hansson FastigheterGöteborg

Elof Hansson och Alecta bildar ett gemensamt bolag för kontorsprojektet Global Business Gate på Masthuggskajen i Göteborg.

Projektet består av 40 000 kvadratmeter kontor, fördelat på två huskroppar. De båda bolagen kommer nu att äga projektet till 50 procent vardera, och gemensamt utveckla, genomföra och förvalta kontorsfastigheten när den är klar.

Global Business Gate kommer att byggas på en ny halvö i Göta Älv, som en del i den framväxande Älvstaden, där Masthuggskajen utgör den kanske mest centrala delen. Tanken är att huset ska fungera som en mötesplats för internationell handel och affärer.

– Global Business Gate kommer att bli en viktig mötesplats för Göteborg och Västsverige och konceptet vi bygger är unikt. Vi jobbar hårt för att skapa en attraktiv miljö för de företag som tar plats i fastigheten. Vi känner att Alecta delar vår syn på vad detta innebär. Som pensionsförvaltare är dom en långsiktig aktör och därför väljer vi dem som partner i projektet, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter AB.

Första inflyttning beräknas ske under 2021 i samband med Göteborgs Stads 400 års jubileum.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev