Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

AMF köper för ytterligare 2 miljarder

Publicerad: 18 maj 2015, 05:01

AMF förvärvar hälften av en kontorsportfölj i Helsingfors. Köpet omfattar 15 fastigheter, med ett totalt värde på cirka 4 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterHelsingforsIlmarinen

AMF förvärvar hälften av en kontorsportfölj i Helsingfors. Köpet omfattar 15 fastigheter, med ett totalt värde på cirka 4 miljarder kronor. Pensionsbolagen Ilmarinen och AMF kommer då genom bolagsform äga lika delar av portföljen. AMFs del i investeringen är cirka 2 miljarder kronor.

Köpet är ett i raden som AMF gjort i Helsingfors. För ett par veckor sedan köpte man en del av en portfölj på 40 liknande fastigheter i Helsingfors.

– Vi bedömer att Helsingfors kommer att utvecklas positivt med fortsatt urbanisering och tillväxt. Vi ser fram emot att tillsammans med Ilmarinen bygga upp ett fristående bolag med ambitioner att växa och arbeta långsiktigt med fastighetsförvaltning, uthyrning och utveckling, säger Martin Tufvesson, investeringsansvarig Fastigheter inom AMF.

Kontor utgör den dominarande ytan av totalt 250 000 kvadratmeter. Tillträde planeras till halvårsskiftet 2015.

Fastighetsportföljen inom AMF har idag ett marknadsvärde om cirka 50 miljarder kronor inklusive hälftenägda bostadsbolaget Rikshem.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande AMF

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.