Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kontor

AMF Fastigheter flyttar sitt huvudkontor

Publicerad: 3 juni 2013, 07:33

Mats Hederos inviger det nya kontoret.

Foto: Sverrir Thór

AMF Fastigheter flyttade på måndagen sitt huvudkontor till den egna fastigheten Regeringsgatan 29 i Galleriakvarteret i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Mats HederosAMF Fastigheter

AMF Fastigheter flyttade på måndagen sitt huvudkontor till den egna fastigheten Regeringsgatan 29 i Galleriakvarteret i Stockholm. Hittills har man delat kontor med moderbolaget AMF men enligt vd Mats Hederos valde man att flytta då verksamheten har växt i stadig takt sedan bolaget bildades för tre år sedan och behovet att anställa ytterligare personal föreligger.

Beslutet att flytta togs så sent som i februari i år och flytten har därför gått i rask takt, alltifrån den arkitektoniska utformningen av kontoret till ombyggnaden och inköp av möbler och utrustning har skett på knappt fyra månader.

– Jag känner mig som efter en tenta och det känns väldigt skönt att kontoret är färdigt och vi har flyttat in, säger Niklas Österberg, uthyrningschef på AMF Fastigheter och projektansvarig för flyttprojektet, i samtal med Fastighetsnytt.

Second hand-möbler
Hållbarhet har varit ett genomgående tema i flytten av huvudkontoret som till en del inspireras av Futurum-projektet som AMF Fastigheter deltagit i och Fastighetsnytt har bevakat under det senaste året. Mats Hederos och Niklas Österberg berättar att samtliga möbler i det nya kontoret är begagnade och bolagets representanter har varit flitiga gäster i second hand-butiker och på loppmarknader.

När Fastighetsnytt frågar Mats Hederos hur det känns att nu ha flyttat hemifrån, så att säga, svarar han att känslan är tredelad.

– Det är en bra känsla att en grupp i personalen har skapat någonting. Det är en organisationsinspirerad flytt. Det andra är att man har en bra grundidé och det tredje är hållbarheten. Vi har satsat på en bra AV-utrustning men i övrigt är allt begagnat och återanvänt och det finns en historia bakom allting. Det känns bra att vi har flyttat in i ett eget projekt och det förstärker bygget av den egna kulturen, säger Mats Hederos.

Han lägger till att genom att använda begagnade möbler vill AMF Fastigheter visa att det går att återanvända och bygga om på ett smart och resurseffektivt sätt

Inspiration från teatern
Ytterligare ett genomgående tema är teatern. Man har i utformningen av det nya huvudkontoret hämtat inspiration från teaterns värld, något som vd förklarar med att verksamheten är som en teater. Något aktivitetsbaserat kontor rör det sig dock inte om, det har man varit tydliga med från början. Det innebär dock inte att alla har sina fasta arbetsplatser, en del har fasta platser medan andra har flexibla som det heter.

Det var Linda Fredén på arkitektbyrån Codesign som designade det nya kontoret och projektet leddes från Codesigns sida av Linda Tufvasson.

AMF kontor 1

AMF kontor 2

AMF kontor 3

AMF kontor 4

AMF kontor 5

Mats Hederos, Linda Tufvasson, Linda Fredén och Niklas Österberg

Fastighetsnytt har fått följa AMF Fastigheters flytt från början och ett större fotoreportage kommer att publiceras i Fastighetsnytt nummer 4/2013 till hösten.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Mats HederosAMF Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News