Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Kontor

Alecta köper Vattenfalls gamla huvudkontor

Publicerad: 14 December 2012, 07:10

Alecta har avtalat om att förvärva två fastigheter av Sveafastigheter i Vällingby Parkstad, vilka tidigare var Vattenfalls huvudkontor i Råcksta.


Ämnen i artikeln:

AlectaSveafastigheter

Alecta har avtalat om att förvärva två fastigheter av Sveafastigheter i Vällingby Parkstad, vilka tidigare var Vattenfalls huvudkontor i Råcksta. Einar Mattsson får uppdraget att omvandla fastigheterna till bostäder.

Sveafastigheter köpte de två kontorsfastigheterna av tyska IVG 2006. Vattenfall flyttade ut hela sin verksamhet till Solna i september i år. Fastigheterna ska nu byggas om till sammanlagt cirka 460 lägenheter upplåtna med hyresrätt där Einar Mattsson fått uppdraget att omvandla fastigheterna. Ombyggnationen startar direkt efter nyår och pågår fram till 2014. Första inflyttning sker hösten 2014.

Hela området kommer att få cirka 1 300 bostäder, fördelat på hyresrätter, bostadsrätter och stadsradhus. I området kommer det att finnas närservice, parkering, förskola och skola. Cirka 3 000 personer kommer att bo i området.

Catella och Kilpatrick Townsend har varit rådgivare åt Sveafastigheter. Falkenborn Advokatbyrå har varit rådgivare åt Alecta.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sveafastigheter.

Ämnen i artikeln:

AlectaSveafastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.