söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hotell

Swedavia smider planer för hotell med 540 rum på Arlanda

Publicerad: 23 maj 2023, 08:37

Till vänster Swedavias hotell på Arlanda. Till höger fastighetschefen Stefan Stenberg.

Foto: Swedavia

Swedavia vill bygga nya hotell på Arlanda och vid Kiruna Airport. Nu inleds sökandet efter operatörer som vill driva dem, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSwedaviaHotellSigtuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I ett terminalnära läge planerar statliga Swedavia, som äger och driver Arlanda flygplats, att bygga ett fullservicehotell med 540 dubbelrum, konferens, barer och restauranger på en yta om 39 000 kvadratmeter.

Även landets nordligaste flygplats, Kiruna Airport, får ett tillskott i form av ett nytt hotell i direkt anslutning till terminalen. Där vill Swedavia uppföra ett hotell med 180 rum i två olika rumstyper, restaurang och bar samt en lobby med work lounge.

Läs också: Nya flygplatsstaden vid Arlanda – det ska den innehålla

Nu bjuder Swedavia in aktörer som är intresserade av att driva hotellen att lämna anbud på driften. Byggstart kan ske tidigast 2025, enligt bolage

– Flygplatser är viktiga knutpunkter och utmärkta lägen för hotell. De blir belägna precis vid terminalerna och läget i kombinationen med arkitektur av hög kvalitet och finish gör dem till mycket attraktiva hotell. Vi tror att de kommer att mötas av stort intresse från operatörsmarknaden, säger Swedavia Real Estates vd Stefan Stenberg i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev