Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hotell

Säljer hotellfastighet för 214 mkr – förvärvar för 104 mkr

Publicerad: 14 februari 2022, 13:17

Genova avyttrar Veddesta 5:12 för 214 mkr. Bolaget förvärvade fastigheten 2018 för 188 mkr.

Foto: Google maps

Genova avtalar en bytestransaktion med ADR Fastigheter där Genova avyttrar fastigheten Veddesta 5:12 i Järfälla, innehållande long stay-hotellet Hoom, till ett underliggande fastighetsvärde om 214,5 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Genova Property GroupJärfällaHotell

Genova förvärvade hotellfastigheten 2018, för 188 miljoner kronor, av dagens hyresgäst Hoom Home & Hotell. Nu säljer utvecklaren byggnaden, som har en uthyrningsbar yta om 5 600 kvm och ett årligt hyresvärde om 11,4 mkr (2 035 kr/kvm), till ADR Fastigheter för 214,5 mkr, det skriver Genova i ett pressmeddelande.

Läs även: Omikron sätter käppar i hjulen för hotellens återhämtning: ”Många har en tung ryggsäck att bära” 

Samtidigt förvärvar Genova en portfölj med fastigheter i Storstockholm, Nyköping och Hallstahammar till ett underliggande fastighetsvärde om 104 miljoner kronor. 

Fastighetsnytt erfar att det handlar om fastighetsbeteckningarna: Nickeln 2, Viby 4, Duvhöken 1, Minnet 16, Sperlingen 1 och Fogden 4.  

Fastigheterna som Genova förvärvar har en total uthyrbar yta om 6 651 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 5,9 mkr (880 kr/kvm) där cirka 35 procent av hyresintäkterna kommer från bostäder och de resterande intäkterna kommer från kommersiella verksamheter.

 – Med denna affär avyttrar Genova ett färdigutvecklat hotell och minskar kommersiell exponering i utbyte mot fastigheter med potential för hyreshöjningar och utvecklingsmöjligheter samt en betydande andel intäkter från hyresbostäder, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group, i en kommentar. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.