fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hotell

Pandox förlänger storavtal med Scandic – 3 600 hotellrum hyrs ut

Publicerad: 10 juni 2022, 10:02

Liia Nõu, vd på Pandox, blickar mot framtiden.

Foto: Mattias de Frumerie

Pandox och Scandic Hotels har förlängt hyresavtal för 15 hotell i Sverige, Finland och Norge, samt kongressfastigheten Marina Congress Center i Helsingfors. ”Med detta avtal och en starkare hotellmarknad blickar vi framåt mot en ljus framtid”, kommenterar Liia Nõu, vd på Pandox, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

ScandicPandoxLiia NõuHotell


Parterna ska tillsammans även investera omkring 700 miljoner kronor i produktutveckling, ompositionering och ökad gästkomfort under en flerårsperiod.

– Det är glädjande att fördjupa och förstärka samarbetet med Scandic, som är vår största partner och en av Nordens ledande hotelloperatörer, säger Liia Nõu. 

– Det känns extra bra mot bakgrund av det stålbad som vi och hela hotellbranschen genomgått på grund av covid-19, fortsätter hon.

Läs mer: Liia Nõu om sorg och glädje i Pandox återkomst 

Hyresavtalen, som löper över 12 till 20 års tid, baseras på omsättning med en kontrakterad miniminivå. 

– Pandox och Scandic har en samsyn om att det bästa långsiktiga värdeskapandet sker via ett nära samarbete och omsättningsbaserade hyresavtal med gemensamma incitament, säger Liia Nõu.

Läs mer: God efterfrågan under större delen av Q4 

Totalt innefattar avtalet ungefär 3 600 rum fördelat på tolv hotell i Sverige, två i Finland och ett i Norge. Därtill ingår kongressfastigheten Marina Congress Center i Helsingfors.

Läs mer: Scandic flyttar in i Skanskas nya träprojekt 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev