fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hotell

Klart: Stordalen får öppna sitt tredje hotell i staden – 300 meter från Resecentrum

Publicerad: 9 september 2022, 11:39

Petter Stordalen öppna på nytt i Uppsala – den här gången mitt emellan Uppsala Konsert och Kongress och Resecentrum. Foto: TMRW/Krook & Tjäder

I torsdags kväll blev det klart. Nordic Choice Hotels får drifta det nya hotell som Mässing Properties och Alma Property Partners utvecklar i Uppsala. ”Äntligen får vi bygga ytterligare ett hotell här”, säger Petter Stordalen som redan har två enheter i lärdomsstaden.

Ämnen i artikeln:

SvepetAlma Property PartnersHotellUppsala

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Hotellet, om 210 rum, kommer att utgöra en tredjedel av det nya kvarteret som ska byggas i centrala Uppsala – bara cirka 300 meter från Resecentrum. Fastighetsägare för projektet är Mässing Properties och Alma Property Partners. Totalt omfattar hotellet 10 000 kvadratmeter. 

Bygget beräknas vara påbörjat 2023 och stå färdigt 2026. 

Annordia har varit rådgivare till fastighetsägaren vid utvecklingen av hotellet och rekryteringen av operatör. 

Läs mer: Stordalens havsnära 14-våningshotell stoppas: ”Lite tagna på sängen” 

– Uppsala är en underbar stad och äntligen får vi bygga ytterligare ett hotell här, kommenterar Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels, beskedet. 

Fastigheten kommer bland annat innehålla takbar och terrass om 900 kvadratmeter – samt en spaavdelning med en 19 meter lång utomhuspool och solterrass. 

Höjden på den nya byggnaden är anpassad för att inte skymma utsikten från Uppsala konsert och kongress. Foto: TMRW/Krook & Tjäder

– Med en roof-top bar och spa skapar vi ett hotell som inte finns i Uppsala i dag och vi är glada att göra det tillsammans med en stark aktör som Nordic Choice Hotels, kommenterar Fredrik Mässing, vd på Mässing Properties som tillsammans med Alma Property Partners utvecklar kvarteret. 

Läs mer: En vecka före folkomröstning om Halmstads nya landmärke – länsstyrelsen sågar planerna för andra gången 

I Kvarteret Siv, som uppförs i samband med hotellet, kommer det även rymmas ytterligare restauranger och takbarer och även faciliteter för kontors- och coworking platser. 

Kvarteret Siv

Centralt Uppsalakvarter, cirka 300 meter från Resecentrum. Enligt den detaljplan som godkändes i plan- och byggnadsnämnden den 23 juni ska kvarterets alla nuvarande byggnader rivas och ersättas med en ny byggnad som tar upp hela kvarteret och som innehåller kontor, ett hotell och restauranger och butiker i bottenvåningen.

Källa: Uppsala Kommun

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev