Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hotell

Hemsö bygger Trelleborgs nya landmärke

Publicerad: 25 november 2021, 12:57

Hotellet kommer bland annat inhysa ett spa på tioende våningen.

Foto: Hemsö

Hemsö investerar 400 miljoner kronor i ett nytt kommunhus i Trelleborg. Ett nytt hotell kommer också att ta plats i huset, där man nu skrivit ett 20-årigt avtal med en operatör.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterTrelleborg

Hemsö köpte fastigheterna 2019, i syfte att utveckla platsen tillsammans med kommunen. Nu har man även tecknat avtal med hotellgruppen GCCH för hotell- och konferensdelen som omfattar knappt 7 000 kvadratmeter i det 16 våningar höga huset. 

Läs även: Åtta hotell och kontor med hållbarhetstänk

‒ Roligt att vi nu börjar se stadsutveckling även på hotell och destinationssidan i kommunen. Både en byggnad som nytt landmärke i staden och nu med mer spännande innehåll, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande, Trelleborgs kommun i ett pressmeddelande. 

Hotellet kommer att disponera 13 av de 16 våningarna i huset. Resterande 3 000 kommer att utgöra Trelleborgs nya kommunhus. 

Läs även: Så kan EU:s taxonomi påverka hotell och kontor

Byggstart är beräknad till tredje kvartalet 2022 och färdigställande till våren 2025. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver samt guld i kategorin för energianvändning. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.