lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hotell

Balders jv-bolag säljer äventyrsbad till Ess Group för hemlig summa

Publicerad: 21 november 2022, 12:22

Peabs och Balders joint venture-bolag Centur har sålt äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås till Ess Group, som äger och driver det intilliggande Steam Hotel.

Hotelloperatören Ess Group har köpt äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås, som ligger intill Steam Hotel, av Centur. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetThe Steam HotelPeabBalder FastigheterHotellVästerås

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Ess Group driver sedan tidigare destinationshotellet Steam Hotel som ligger vägg i vägg med äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås. De bägge verksamheterna är inrymda i stadens legendariska gamla ångkraftverk från 1915 ritat av Erik Hahr.

Läs mer: ESS Group går in som delägare för lyxoperatör inom coliving

Från 2018 har äventyrsbadet, eller actionbadet som det kallas i marknadsföringen, ägts av joint venture-bolaget Fastighets AB Centur som ägs till hälften av Balder och Peab. Men nu har alltså Centur valt att sälja anläggningen till Ess Group. Summan är hemlig, skriver bolagets vd Jonas Stenberg i ett mejl till Fastighetsnytt.

Läs mer: Pandox vd siktar på europeisk expansion mitt i krisen: ”Konjunkturen en liten vindpust”

– Jag har varit med sedan vi öppnade dörrarna till Steam och jag känner mig oerhört laddad inför detta förvärv. Vi finns för att skapa upplevelser som man vill komma tillbaka till. För att göra det vill vi maximera alla resurser som huset har att erbjuda. På så sätt bidrar vi till mer bra turism för hela destinationen Västerås, säger Felix Fuchs, vd på Steam Hotel, i en kommentar.

Hotelloperatören tar över driften av badet redan den 1 december.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev