Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hotell

Ännu ett hotell till Slussen – AL hyr ut 4 000 kvm i Katarinahuset

Publicerad: 12 oktober 2022, 06:46

Slussen får två nya hotell. Dels ett ovan t-banan (som Fastighetsnytt skrev om tidigare i morse) – dessutom ett i Katarinahuset. Foto: Atrium Ljungberg

Ännu mer hotell till Slussen. Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4 000 kvadratmeter i Katarinahuset i Slussen. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024 i den ikoniska byggnaden.

Ämnen i artikeln:

SlussenSvepetAtrium LjungbergHotell

R


Fastighetsnytt har under morgonen berättat att Centria vinner Exploateringskontorets gillande och får utveckla ett hotell ovan Slussens t-banestation. 

Nu avslöjar Atrium Ljungberg att man hyr ut hela 4 000 kvadratmeter i Katarinahuset till hotellkedjan Citybox Hotels. 

Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg i processen.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. 

– Äntligen har vi hittat den perfekta platsen i Stockholm. Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har mycket goda förbindelser med all kollektivtrafik, vilket är utmärkt för våra gäster, kommenterar Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels.

Smith-Sivertsen menar att bolaget inte kunde missa möjligheten att öppna ett hotell i ett så unikt läge som Katarinahuset. 

– Genom avtalet stärker vi vår position på den nordiska marknaden och tar ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, fortsätter Martin Smith-Sivertsen.

Citybox Hotels har en målsättning om att ha etablerat 60 nya hotell i europeiska storstäder till slutet av 2030. 

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 144 miljoner exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 52 procent. De första hyresgästerna har nu flyttat in i huset som i sin helhet beräknas stå färdigt under mitten av 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev