Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ytterligare ett steg närmare Karlatornet

Publicerad: 8 februari 2017, 13:48

Karlatornet är juvelen i den framväxande Karlastaden. Bild: Serneke.

På byggnadsnämndens sammanträde på tisdagen beslutade man att skicka detaljplanen för Karlastaden, och Karlatornet, till granskning.


Ämnen i artikeln:

GöteborgFastighetsmarknaden i VästsverigeSerneke

Beslutet om granskning av ”Detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsplatsen inom stadsdelen Lindholmen” var uppe för beslut i byggnadsnämnden redan 20 december i fjol men återremitterades då. Anledningen var att nämndens majoritet ville ha mer information kring delar av detaljplanen, bland annat Karlatornets utformning.

– Det är skönt att vi kommer vidare i processen och att Karlastaden och Karlatornet i och med beslutet kommer ett steg närmare byggstart. Vi har full förståelse för att politiken vill ha all den information de kan få kring projektets olika delar. Det är ett oerhört viktigt byggprojekt för hela staden, säger Patrik Lindström, tf vd för Karlastaden Holding tillika vd för Serneke Projektutveckling.

Representanter från Serneke och arkitektfirman Skidmore, Owings & Merrill träffade i januari 2017 ledamöter från nämnden och stadsbyggnadskontoret för att ge ytterligare detaljerad information kring de delar av planen som behövde förtydligas.

Nästa steg i processen är att byggnadsnämnden tar beslut om detaljplanen för därefter att skicka vidare till kommunfullmäktige för slutligt beslut i maj.

– För att optimera tidplanen så kommer vi att söka bygglov parallellt med planarbetet och antagandet. Om allt flyter på med bygglov och planantagande, så ska vi ha ett godkänt bygglov på plats under sommaren. Ett första spadtag är planerat redan tidigt i höst detta år. Det blir ett historiskt tillfälle då en ikonbyggnad för staden börjar ta form, säger Patrik Lindström.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.