Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Vinnare och förlorare på bostadsmarknaden

Publicerad: 30 augusti 2010, 22:00

Vinnare och förlorare på bostadsmarknaden
Fastighetsbyrån har tagit fram siffror från åren 2005-2010 som visar att bostadsrättsägare i Värmland län sett den största prisökningen. Minst prisökning ser man på både villor och bostadsrätter i Västerbotten län. På kommunnivå är invånare i Borgholm de som fått störst värdeökning, både på villor och på bostadsrätter…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsbyrån

Vinnare och förlorare på bostadsmarknaden

Fastighetsbyrån har tagit fram siffror från åren 2005-2010 som visar att bostadsrättsägare i Värmland län sett den största prisökningen. Minst prisökning ser man på både villor och bostadsrätter i Västerbotten län. På kommunnivå är invånare i Borgholm de som fått störst värdeökning, både på villor och på bostadsrätter.

För att få en bild av hur prisökningen på bostäder sett ut de senaste fem åren i olika regioner har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik jämföra kvadratmeterpriser på villor och bostadsrätter första halvåret 2005 jämfört med samma period 2010. Siffrorna nedan visar procentuell ökning utifrån kvadratmeterpriser. Snittökningen i landet sedan 2005 är 66 procent på bostadsrätter och 35 procent på villor.

– I olika delar av landet är det både väldigt stora skillnader i pris och i prisökningar. Det är tydligt att bostadsrättspriserna ökat mer än villapriserna. En tendens är också att storstadsregionerna ligger i mitten medan bostadsägare på små orter kan vara både de stora vinnarna och de stora förlorarna, procentuellt sett. Bland storstadsregionerna så har Malmö gått bättre än Stockholm och Göteborg de senaste fem åren, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.