Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Vem har Svarte-Petter?

Publicerad: 16 februari 2017, 12:00

Boksluten har börjat rulla in och optimismen i fastighetsbranschen är stor. Den obotlige cynikern kan dock fråga sig vem som sitter på Svarte-Petter. Är han kanske bortrest?


Ett antal av de större börsnoterade svenska fastighetsbolagen, och några icke-noterade också, har nu offentliggjort sina bokslut för 2016. Fastighetsnytt har utöver att besöka en del bokslutspresentationer och läsa igenom rapporterna, pratat med en stor grupp företagsledare i den nyligen lanserade IR-podden.

Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att det går sagolikt bra för branschen. Alla tjänar mycket pengar, alla ökar sina utdelningar och ingen, absolut ingen, verkar göra en dålig affär numera.

Varenda affär som görs verkar enligt aktörerna som gör dem vara fantastiskt bra och passa både köpare och säljare som hand i handsken, det spelar ingen roll om man köper en kåk vid Stureplan eller i centrala Arvidsjaur. Dessutom är det få som ser några orosmoln på himlen, många menar att det gäller att samla hö på loftet inför magrare tider men de tiderna ligger långt borta.

Summan av kardemumman är att optimismen är gränslös och visst går det bra, både för svensk ekonomi och för fastighetsbranschen, men den obotlige cynikern kan fråga sig vem som sitter på Svarte-Petter. Är han kanske bortrest över en längre period?

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.