Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Veidekke ska bygga om Sergelhuset

Publicerad: 21 juni 2017, 09:43

Visionsbild över Sergelhuset vid trappan vid Sergels Torg. Illustration: Vasakronan

Veidekke får i uppdrag av Vasakronan att bygga om Sergelhuset som består av tre ombyggnadsarbeten. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på 475 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterVeidekke

Veidekke får i uppdrag av Vasakronan att bygga om Sergelhuset som består av tre ombyggnadsprojekt.

Bolaget ska bygga om fronthuset mot Sergels Torg, det så kallade Hus S som byggs till kontorslokaler, i kvarteret Hästskon 12. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på 475 miljoner kronor.

– Det är ett spännande och viktigt projekt. Förmågan att samverka är ledstjärnan genom projektet, där vi kommer utveckla vårt involverande arbetssätt genom att maximera ICE (Integrated Concurrent Engineering) i både projekteringen och produktionen, säger Sture Nilsson regionchef, Veidekke Entreprenad, i ett pressmeddelande.

Projekteringen har påbörjats, byggstart sker i augusti 2017 och pågår till sommaren 2020. Målsättningen är att byggnaden ska miljöcertifieras enligt LEED Platinum.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.