Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Veidekke och Arcona bygger i Hagastaden

Publicerad: 22 juni 2016, 12:18

Illustration:White Arkitekter

Vitartes, som till lika delar ägs av Hemsö och SveaNor, har gett Veidekke och Arcona i uppdrag att bygga ett nytt ögonsjukhus i Hagastaden i Stockholm. Avtalet motsvarar arbeten till en uppskattad volym om cirka 1 miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

SveaNor FastigheterVirtartesVeidekkeArcona FastigheterHagastadenHemsö Fastigheter

Ett avtal har tecknas med Vitartes om att uppföra en nybyggnad om cirka 42 000 kvadratmeter inom kvarteren Stockholm Patienten 1 och Solna Princeton 1.Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två etapper nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1 miljard kronor varav första etappen utgör cirka 320 miljoner kronor. Samarbetet i projekteringen har redan påbörjats och projektet i sin helhet ska vara helt färdigställt till årsskiftet 2019/2020.

Stockholms läns landsting är största hyresgäst i byggnaden, där S:t Eriks ögonsjukhus (STE) kommer att bedriva verksamhet. Projektet byggs i direkt anslutning till för Nya Karolinska sjukhuset och delvis ovanpå befintlig tunnelrör för E4:an.

Nybyggnationen ska vara helt färdigställd till årsskiftet 2019/2020 och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad nivå guld.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.