Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Västra Götaland hetaste bygglänet

Publicerad: 1 November 2010, 23:00

Västra Götaland hetaste bygglänet Byggsektorn är på frammarsch, mycket tack vare bostadsbyggandet, enligt byggstartsindex som publiceras av Sverige Bygger AB. Som bäst går det i Västra Götaland, med ett byggstartsindex på +77 procent…


Källa: Pressmeddelande Sverige Bygger AB

Västra Götaland hetaste bygglänet

Byggsektorn är på frammarsch, mycket tack vare bostadsbyggandet, enligt byggstartsindex som publiceras av Sverige Bygger AB. Som bäst går det i Västra Götaland, med ett byggstartsindex på +77 procent.

Andra positiva län, sett till Byggstartsindex:

Dalarna + 72 procent, Örebro + 64 procent, Södermanland +56 procent Jämtland + 47 procent, Västerbotten + 44 procent, Skåne + 39 procent, Blekinge + 35 procent, Stockholm + 33 procent, Jönköping + 29 procent.

Förutom att Västra Götaland har ett byggstartsindex på +77 procent så ser det även ljust ut framöver eftersom värdet av projekt som går in i projekteringsfas också ökar. Projekteringsindex för Västra Götaland är +46 procent.

Svagast är det enligt Byggstartsindex just nu i:

Kalmar län – 35 procent, Gävleborgs län – 1 procent samt Värmland och Västmanland som ligger på +/- 0 procent.

Byggstartsindex:

Byggstartsindex är ett rullande månadsindex, som mäter verkliga byggstarter baserat på avvikelsen mellan innevarande 12 månaders period mot föregående 12 månaders period. Indextalet kan sen filtreras med urval av geografi, byggkategori samt byggnadsarter. Villkor för att byggprojekten ska räknas med är att det finns minst en entreprenör upphandlad och att byggkostnaden ligger mellan 1-500 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.