Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Vasakronan investerar 1,8 miljarder

Publicerad: 3 februari 2017, 07:15

Bild: Vasakronan/Erik Giudice Architects.

Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan vilket innebär byggstart för etapp ett i det nya kvarteret.


Ämnen i artikeln:

GöteborgVasakronan FastigheterFastighetsmarknaden i VästsverigeScandic

Vasakronan har hyrt ut 20 000 kvadratmeter till Scandic i fastigheten Platinan vilket innebär byggstart för etapp ett i det nya kvarteret.

I kvarteret Platinan, en del av nya Älvstaden i Göteborg, planerar Vasakronan för totalt 60 000 kvadratmeter hotell, kontor och butiker. Projektet är planerat att genomföras i två etapper och uthyrningen till Scandic innebär att Vasakronan fattat beslut om projektstart för etapp ett som omfattar 40 000 kvadratmeter och motsvarar en investering om 1,8 miljarder.

– Hyresmarknaden i Göteborg är stark och efterfrågan på moderna kontor i bästa läge är stor. Platinan blir ett efterlängtat tillskott som, i en andra etapp, kan utökas med ytterligare 20 000 kvadratmeter säger Kristina Pettersson Post, Chef region Göteborg, Vasakronan.

Hotellet väntas stå klart i slutet av 2020 och planeras ha 362 gästrum, 15 konferensrum inklusive en stor multifunktionell mötes- och eventyta med mera.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.