Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Världsbanken sjösätter ny klimatfond

Publicerad: 16 Januari 2011, 23:00

Världsbanken sjösätter ny klimatfond Världsbanken sjösätter i dagarna Umbrella Carbon Facility, Tranche 2 (UCFT2) som är en av Världsbankens tolv klimatfonder. Sverige har genom Energimyndigheten gått in med 10 miljoner Euro i fonden…


Källa: Pressmeddelande Energimyndigheten 2011-01-14

Världsbanken sjösätter ny klimatfond

Världsbanken sjösätter i dagarna Umbrella Carbon Facility, Tranche 2 (UCFT2) som är en av Världsbankens tolv klimatfonder. Sverige har genom Energimyndigheten gått in med 10 miljoner Euro i fonden.

UCFT2 består av CDM-projekt, det vill säga klimatpojekt i u-länder, framför allt inom kategorierna energieffektivisering, förnybar energi samt insamling och destruktion av metangas och kommer att ge utsläppsminskningar efter 2012. Fem av projekten genomförs i några av världens minst utvecklade länder, nämligen Senegal, Mali, Bangladesh, Nepal och Jemen.

– Genom medverkan i UCFT2 får vi ökad geografisk spridning i vår CDM-portfölj och ökat fokus på minst utvecklade länder, säger Bengt Boström, enhetschef för klimatenheten på Energimyndigheten.

Flera av fondens projekt kommer att genomföras som program-CDM (Programme of Activites, PoA) vilket innebär program med flera projekt av samma slag men på olika platser.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.