Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Varför bara Castellum?

Publicerad: 10 April 2016, 09:11

Norrportens fastighet Neroport i Köpenhamn.

Foto: Norrporten.

Det är knappast i Castellums intresse och enligt en källa med god insyn i affärer av det här slaget är det osannolikt att det rör sig om en tillfällighet.


Ämnen i artikeln:

NorrportenDet pratas omCastellum

Det mesta tyder på att affären där Castellum förvärvar Norrporten nu är i hamn och sannolikt kommer den att offentliggöras i början på veckan. Av den anledningen publicerar vi nu en notis som först publicerades under vinjetten Det pratas om i Fastighetsnytt 2/2016 som utkom 1 april.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterade nyligen att Castellum ryktades vilja köpa upp det av pensionssystemet ägda fastighetsbolaget Norrporten. En affär som enligt Fastighetsnytts uppskattning skulle kunna uppgå till 12-13 miljarder kronor. Stockholmsbörsen valde att omedelbart stoppa handeln med Castellums aktie som således blev tvingat att antingen bekräfta eller dementera och följaktligen fick det Göteborgsbaserade bolaget i så luddigt ordalag som möjligt bekräfta att man utvärderade ett förvärv att Norrportens bestånd. En bekräftelse som av många tolkades som en bekräftelse att Castellum förberedde ett bud.

Senare uppgifter har indikerat att Castellum inte alls är så nära ett bud som man tidigare trott och att fler aktörer har lagt ett indikativt bud i en första fas i budprocessen. Det väcker den intressanta frågan om varför endast Castellums namn har läckt ut. Det är knappast i Castellums intresse och enligt en källa med god insyn i affärer av det här slaget är det osannolikt att det rör sig om en tillfällighet.

– Alla som är inblandade i processer av det här slaget har en egen agenda, säger källan till Fastighetsnytt.

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.