Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Väcker åtal mot Kindberg

Publicerad: 10 december 2018, 08:44

Daniel Kindberg.

Foto: Östersundshem.

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har på måndagen väckt åtal mot Östersund FK:s ordförande tillika före detta vd på Östersundshem, Daniel Kindberg. Åtalet gäller grov ekonomisk brottslighet.


Ämnen i artikeln:

ÖstersundshemFastighetsmarknaden i norra SverigeDaniel Kindberg

Åtalet lämnades in på måndagen och gäller förutom Kindberg ytterligare två personer.

Enligt åtalet har de misstänkta mellan åren 2013-2017 tillsammans genom att utställa och godkänna osanna fakturor fått målsägandena, Peab Anläggning AB, Östersundshem Exploatering AB och Fältjägaren 7 AB, att betala mångmiljonbelopp till en av de misstänktas bolag i Sollefteå” skriver Ekobrottsmyndigheten.

Kindberg misstänks för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott samt medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

Ekobrottsmyndigheten har sedan i våras utrett de tre för misstankar om att de via falska fakturor har fört över 10,7 miljoner kronor från det kommunala bolaget Östersundshem bland annat till fotbollsklubben Östersunds FK.

De andra två åtalade är en affärskompanjon till Kindberg som åtalas för grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott, och en anställd på Peab som åtalas för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet huvudman.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.