Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Utvecklingsplaner i Hammarö

Publicerad: 20 December 2011, 23:00

Utvecklingsplaner i Hammarö Nolgårds handelsområde i Hammarö kommun i Värmland ska växa med totalt 25000 kvadratmeter och med byggrätter på sammanlagt 7300 kvadratmeter…


Utvecklingsplaner i Hammarö

Nolgårds handelsområde i Hammarö kommun i Värmland ska växa med totalt 25000 kvadratmeter och med byggrätter på sammanlagt 7300 kvadratmeter.

Hammarö kommun, belägen strax söder om Karlstad och i praktiken en förort till Karlstad, räknar enligt Värmlands Folkblad med en byggstart för projektet under våren 2012 sedan detaljplanen för området nyligen antagits. Kommunen satsar drygt tre miljoner kronor på utbyggnaden, men räknar med att få pengarna åter via tomtförsäljning.

På det nya handelsområdet planeras för butiker, bilservice och kontor. Hotellverksamhet tillåts däremot inte.

– Den enda tomt som vi idag har bindande avtal för är Hammarö Bilcentrums, men det finns ett starkt intresse för området, säger Hammarös kommunalråd Leif Sandberg (m) till Värmlands Folkblad.

Konsum Värmland räknar med att bygga en ny minigalleria på Nolgårdsområdet. Den planeras enligt Konsum Värmlands fastighetschef Per-Åke Sjöberg stå klar 2014.

Nolgårds handelsområde ligger tre kilometer nordost om Skoghalls centrum, Hammarö kommuns centralort, längs Hammaröleden mot Karlstad.

PETER LORIN

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.