Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Utveckling av handeln i Eskilstuna

Publicerad: 18 December 2011, 23:00

Utveckling av handeln i Eskilstuna Innerstaden, Tuna Park och Skiftinge fokus i Eskilstuna när kommunen formar ny policy…


Utveckling av handeln i Eskilstuna

Innerstaden, Tuna Park och Skiftinge fokus i Eskilstuna när kommunen formar ny policy.

Eskilstuna kommun vill i sin nya kommunala policy för nya handelsetableringar i Sörmlandsstaden styra dessa till främst tre områden:

Centrum, Tuna Parks handelsområde i stadens västra delar och till den planerade utbyggnaden av Skiftinge handelsområde i norra Eskilstuna intill E20-motorvägen.

Inga nya externa handelsområden finns med i den plan som kommunstyrelsen ställt sig bakom.

– Innerstaden, Tuna Park och Skiftinge ska utvecklas, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (s) i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.

Jimmy Jansson betonar dock samtidigt att Folkesta handelsområde i stadens nordvästra utkanter ska finnas kvar, men att det inte kommer att utvidgas.

Enligt den nya kommunala handelspolicyn ska handel av shoppingkaraktär och dagligvaror prioriteras i centrum, medan volymhandel och dagligvaror blir inriktningen för Skiftinge och Tuna Park.

Den borgerliga politiska oppositionen kritiserar den nya handelspolicyn, som man hävdar är alltför restriktiv och hårdreglerande.

– De här riktlinjerna försvårar för företagare som vill etablera sig i Eskilstuna, säger moderaternas Nils Brown till Eskilstuna-Kuriren.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.