Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Utvecklar Urban Escape för 1,2 miljarder

Publicerad: 6 februari 2017, 09:38

Även taken i kvarteret ska utnyttjas. Bild: AMF Fastigheter.

Skanska har tecknat avtal med AMF Fastigheter om att bygga ett nytt hus för handel och kontorsverksamhet i kvarteret Urban Escape i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

SkanskaUrban EscapeAMF Fastigheter

Projektet omfattar rivning av befintlig byggnad, grundförstärkning och nyproduktion i tolv våningar om totalt 44 000 kvadratmeter. Kontorshuset ligger i korsningen Hamngatan och Regeringsgatan i Stockholm. intilliggande Gallerian kan hållas öppen under hela byggtiden.

Uppdraget är en del av AMF Fastigheters utvecklingsprojekt Urban Escape. Projektet innefattar ett helt kvarter med fem fastigheter på 130 000 kvadratmeter i centrala Stockholm, samt anslutande gatumiljö.

– Vi har höga ambitioner för den här delen av city och målet är att Urban Escape ska bli ett öppet och mer levande kvarter. Det nya huset blir porten till kvarteret och en av de mest avgörande pusselbitarna för att skapa en inbjudande plats med högsta möjliga miljöprestanda, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape, AMF Fastigheter.

Byggstart sker omgående och huset ska stå färdigt under våren 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.