Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Utredning om kommunal bostadskö i Göteborg

Publicerad: 24 Augusti 2011, 22:00

Utredning om kommunal bostadskö i Göteborg Göteborg kan på nytt få en kommunal bostadskö. Detta är i alla fall något som nu föreslås att kommunstyrelsen ska utreda…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Göteborg

Utredning om kommunal bostadskö i Göteborg

Göteborg kan på nytt få en kommunal bostadskö. Detta är i alla fall något som nu föreslås att kommunstyrelsen ska utreda.

– Vi är nöjda med det Boplats Göteborg som vi har idag. Men när en bostadskö nu ska utreds tycker vi det är positivt att man redan i utredningsdirektiven slår fast att de privata fastighetsföretagen inte ska påverkas, säger Magnus Ersman, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna och vice ordförande i Boplats Göteborg AB.

Boplats Göteborg är en marknadsplats för bostäder i Göteborgsregionen. Här annonseras utbudet av lediga hyreslägenheter från både de kommunala och privata hyresvärdarna samlade på ett och samma ställe. Boplats Göteborg ägs av Göteborgs stad, de kommunala bostadsföretagen samt av branschorganisationen Fastighetsägarna.

Förslag har framförts från olika särintressen och politiska läger om att istället inrätta en kommunal bostadskö. Men då nästan alla berörda är mycket nöjda med Boplats Göteborg så har det inte varit aktuellt att byta ut dagens system.

Nu föreslås dock att kommunstyrelsen låter utreda ett införande av en kommunal bostadskö. Enligt utredningsuppdraget ska en eventuell bostadskö enbart gälla de kommunala bolagen. De privata hyresvärdarna ska även i fortsättningen kunna använda Boplats Göteborg precis som idag om de så önskar.

Utredningens förslag ska vara klara innan årsskiftet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.