Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Utbyggnadsplaner i Uppsala

Publicerad: 20 november 2011, 23:00

Utbyggnadsplaner i Uppsala
Det ska bli fler butiker och fler hotellrum i Uppsala centrum. Nyligen framkom det att S:t Persgallerian och Hotell Gillet vill komplettera sina nuvarande fastigheter på höjden, det enda sätt som i praktiken står till buds för expansion i centrala Uppsala…


Utbyggnadsplaner i Uppsala

Det ska bli fler butiker och fler hotellrum i Uppsala centrum. Nyligen framkom det att S:t Persgallerian och Hotell Gillet vill komplettera sina nuvarande fastigheter på höjden, det enda sätt som i praktiken står till buds för expansion i centrala Uppsala.

– Vi behöver ha möjlighet att få plats med mer kontor och kunna utveckla handeln i ett andra våningsplan, kommenterar S:t Persgallerians centrumchef Snezana Oscarsson till Upsala Nya Tidning.

Bakom utbyggnadsplanerna står gallerians fastighetsägare Diligentia, som skissar på att bygga ut gallerian med nya kontors- och butikslokaler på drygt 4000 kvadratmeter utöver de drygt 13000 kvadratmeter butikslokaler som finns idag.

Diligentia vill bygga nya våningsplan mot Svartbäcksgatan och S:t Persgatan, vilka ska dras in mot kvarterets mitt i förhållande till nuvarande fasadlinje.

Diligentia planerar även för 76 nya hotellrum i Hotell Gillet, där nya hotellvåningar byggs mot Dragarbrunnsgatan med en skybar högst upp med rundade sidoväggar och perspektivfönster. Hotellet ska också få en ny entré mot Svartbäcksgatans gågata.

Diligentia har lämnat in en ansökan om en ny detaljplan för det aktuella kvarteret till Uppsala kommuns byggnadsnämnd.

Centrumchef Snezana Oscarsson vid S:t Persgallerian säger dock till Upsala Nya Tidning att en byggstart för gallerians utbyggnad dröjer ett tag.

– Det ligger minst ett par år, och kanske tre-fyra år framåt. Vi vill framförallt ha beredskap för att kunna möta efterfrågan på centrala lokaler i Uppsala, säger hon.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News